Бъдещи мами Фотосесии на бременни коремчета

Бременността е много важен период в живота на всяка жена, период изпълнен с вълнения и трепетно очакване, неповторим период наситен с промени и емоции. Именно неповторимостта на този период е причина все повече бъдещи мами да искат фотосесии, на които да си направят качествени и артистични снимки за спомен с бременното си коремче.

Снимките могат да бъдат реализирани на открито, в домашна обстановка или в студио. Осмият месец от бременността е най-подходящ за снимки и е добре да планирате фотосесията като се съобразявате с това.

По-долу можете да изберете пакет за фотосесия с бременното Ви коремче, който отговаря на Вашите нужди. Ако нито един от пакетите не покрива Вашите очаквания, то не се колебайте да се свържете с мен и заедно ще скроим пакет специално за Вас.

В тази галерия можете да разгледате част от снимките, които съм заснел за бъдещи мами. Ако харесвате моя стил на снимане и обработка на кадрите, за мен ще бъде удоволствие да бъда Вашия фотограф. 

Преди да поръчате, моля запознайте се с общите условия, които важат за фотосесиите. Общите условия са публикувани под таблиците с цените.

Коремче 195,00

Сесия на бременно коремче за 1 час

Получавате мин. 20 обработени снимки

Продължителност: 1 час

Място на фотосесията: на открито

30 минути консултации по телефон

Срок: макс. 10 работни дни

100% гаранция за удовлетвореност

Допълнително време (overtime): 40 лв за всеки започнати 30 минути

Доплащане експресна поръчка: 80 лв

Доплащане за сесия в студио: 60 лв

Доплащане за мобилно студио при клиента: 30 лв

Допълнителни кадри за обработка: 5 лв/кадър

Опция за ретуш на обработените снимки: 10 лв/кадър

Резервирай
Коремче Дуо 305,00

Сесия на бременно коремче за 2 часа

Получавате мин. 40 обработени снимки

Продължителност: 2 часа

Място на фотосесията: на открито

30 минути консултация по телефон

Срок: макс. 10 работни дни

100% гаранция за удовлетвореност

Допълнително време (overtime): 40 лв за всеки започнати 30 минути

Доплащане експресна поръчка: 120 лв

Доплащане за сесия в студио: 60 лв

Доплащане за мобилно студио при клиента: 30 лв

Допълнителни кадри за обработка: 5 лв/кадър

Опция за ретуш на обработените снимки: 10 лв/кадър

Резервирай
Коремче по мярка ??,??

Снимки на коремче по Ваша рецепта

Цена за заснемане: 100 лв за първия час + 40 лв за всеки започнати 30 минути

Продължителност на фотосесията: по желание на клиента

Брой кадри: по желание на клиента по цените дадени по-долу

Обработка на снимка: 5 лв

Ретуш на обработена снимка: 10 лв

Ретуш на групова снимка: 8 лв на лице

Място на фотосесията: на открито; в студио; в дома на клиента

Брой визии: по желание на клиента

30 минути консултации по телефон преди сесията

Мобилно студио при клиента: 30 лв

Фотосесия в студио: 60 лв за сесия до 2 часа + 30 лева за всеки започнат час

Срок: макс. 10 работни дни

100% гаранция за удовлетвореност

Доплащане за експресна поръчка: 40% от стойността на ангажимента

Реервирай

Общи условия (често задавани въпроси)

Прочетете внимателно общите условия публикувани по-долу. Поръчвайки фотосесия от мен, вие се съгласявате с всички тези условия. Ако не сте съгласни с едно или повече от общите условия, то моля да се свържете с мен, за да договорим конкретни условия за Вас.

Какво означава обработена снимка? Обработена снимка е снимка, която след заснемането е редактирана допълнително. Редакциите включват подходящо кропване, балансиране на цветове, контраст, светлина, острота и др., както и премахване на видими дефекти. Обработката на снимките е необходима, тъй като всеки един фотоапарат има технически ограничения, които влияят по един или друг начин на качеството на снимките. При обработката на снимките практически всички недостатъци могат да бъдат отстранени. Затова в повечето случаи обработените кадри изглеждат много по-добре от суровия материал. Изглеждат “завършени”.

Какво означава ретуширана снимка? Ретуширането е допълнителна обработка на снимката, при която фотографът прави корекции като изглаждане на кожата на модела (изглаждане на бръчки, премахване на пъпки, бенки и др.), премахване или добавяне на обекти, прилагане на различни ефекти, които придават едно или друго излъчване.

Какво означава “Различни визии: 3 бр”? Под “визия” в случая разбираме дрехите, с които се снимате. По време на снимките можете да смените до 3 различни тоалета, ако в избрания от Вас пакет се включват до 3 различни визии. Ако е пакета в предвидена 1 визия, това означава, че ще се снимате само с един комплект дрехи.

Какво означава срок “макс. 10 работни дни”? Максимум 10 работни дни означава, че ще получите снимките си не по-късно от 10 работни дни след фотосесията. Най-вероятно ще ги получите много по-рано от крайния срок.

Какво означава “Доплащане за експресна поръчка”? Стандартният срок за предаване на готовите снимки е максимум 10 работни дни. Експресна поръчка е поръчка, при която очаквате да получите готовите кадри много по-бързо, например в рамките на 24 до 48 часа след фотосесия. В тези ситуации се доплаща определена сума, която варира в зависимост от конкретния пакет.

Мога ли да получа оригиналите на снимките? Оригиналните снимки, т.нар. RAW файлове не се предоставят на клиента. Ако RAW файловете наистина са необходими, то това подлежи на допълнително договаряне и заплащане.

Мога ли да получа отхвърлените кадри от фотосесията с висока резолюция и без воден знак “DRAFT”? Не, отхвърлените от клиента кадри подлежат на изтриване. Клиентът получава само завършените кадри в пълното им качество.

Какво означава “Получавате минимум 10 (или 20) обработени снимки”? В пакета, който изберете е посочен гарантираният минимум снимки, които ще получите. Ако по време на сесията грабващите кадри са повече от гарантирания минимум, аз поемам ангажимента да обработя и да Ви предоставя всички грабващи кадри. Това означава, че ще получите повече снимки от гарантирания в пакета минимум.

Какво означава “100% гаранция за удовлетвореност”? Това означава, че ще си получите парите обратно, ако повече от половината снимки не Ви харесват и причината за Вашето неудовлетворение е следствие от работата на фотографа – снимките не са на фокус, има проблем с техническото качество (цветове, контраст и т.н.). За да заявите желанието си да се възползвате от гаранцията е нужно само да ми изпратите e-mail в рамките на 2 дни, след като получите снимките, в който да опишете проблемите, които виждате във всяка от снимките, които не харесвате. След като получите обратно парите си Вие нямате право да използвате снимките по никакъв начин.

Какво означава “Допълнително време (overtime)”? Когато поръчвате конкретен пакет е важно да съобразите съдържанието на пакета с Вашите нужди. Ако поръчате пакет, но по време на снимките се окаже, че поради независещи от фотографа причини е необходимо допълнително време за снимките, то това време се заплаща допълнително по съответния начин описан в пакета, който сте поръчали. Допълнителното време не променя минималния гарантиран брой кадри, които получавате според поръчания пакет.

В какви случаи може да се наложи да използвам допълнително време (overtime)? В практиката съм имал различни ситуации, в които договореното време за сесията е било надхръляно. Например клиентът закъснява много за снимки или по време на фотосесията клиентът решава, че точно в този момент трябва да проведе 20 минутен телефонен разговор. Важно е да имате предвид, че времето на фотосесията започва да тече в уговорения начален час. При закъснение от Ваша страна или прекъсвания на снимките поради Ваши лични занимания, за да успеем да свършим договорения обем работа, може да се наложи да наваксаме закъснението или прекъсванията с допълнително време (overtime), което се заплаща по съответната за пакета тарифа.

Кой държи правата върху снимките от моята фотосесия? Според законодателството фотографът е собственик на авторските права върху снимките, освен ако фотографът и клиентът не се договорят фотографът да прехвърли частично или изцяло правата върху снимките.

Снимките ми ще бъдат ли използвани от фотографа? Част от снимките, които заснемем е възможно да бъдат използвани в портфолиото ми, което означава, че ще бъдат публикувани на сайта ми, а вероятно и на други сайтове, като социални мрежи и фотографски форуми. Авторското право върху снимките е на фотографа, което означава, че той може да използва снимките. Ако не желаете да използвам снимките Ви, това означава, че искате да се откажа от правата си върху снимките. Това е предмет на допълнителна договорка и откупуването на правата върху снимките ще Ви струва допълнителна сума. Публикуваните на сайта цени на фотосесии са определени изхождайки от презумпцията, че пълните права върху снимките остават за фотографа.

Условия и начин на плащане

Услугите описани в този сайт се предоставят от фирма Позитивни идеи ЕООД и за тях се издават опростени фактури. Плащанията се приемат по банков път.